Om oss


Välkommen till Kulturfyren i Gamla Stan!

Här hos oss får man vara en del av kreativitet, lärande och utveckling. Här sker spännande möten mellan människor, tankar och idéer.
Att vara kreativ är för en del meningen med själva livet. För andra sitter det långt inne att våga uttrycka sig i toner, i bild eller med kroppen.

Kulturfyren vill ge unga som gamla nybörjare, amatörer och professionella möjlighet att utvecklas. Kulturfyren vill vara en plats där man möter både sig själv och andra i en glädjefull, respektfull, utvecklande och meningsfull gemenskap.

Kulturfyren, som grundades i februari 2011, drev under sina tio första år sin kreativa mötesplats och kulturhus på Skeppsholmen. Från januari 2021 finns Kulturfyren på Mäster Olofsgården i Gamla Stan. Även om själva kulturhuset har upphört fortsätter verksamheten med projekt, kurser och läger.

Kulturfyren finns genom lokaluthyrning även tillgänglig för andra kreatörer och entreprenörer som behöver tillgång till fina kurslokaler i denna härliga medeltida miljö i Gamla Stan.

Huvudvisionerna för Kulturfyren är att:

  • Verka för kvalitativt kulturarbete med barn och ungdomar. För barn anordnas bland annat kulturläger, körledarkurser och olika kulturprojekt för skolor.
  • Vara ett ”körhem” för svenskt och internationellt körliv, som här kan hålla workshopdagar och kurser. 
  • Utgöra en hemtrevlig och inspirerande mötes- och kurslokal för kulturlivet, organisationer och företag.
  • Att genom differentierat lokalpris möjliggöra förverkligandet av goda idéer och visioner både för kommersiella och ideella aktörer.

Marie & Charlotte

Grundarna av och verksamhetsledarna för Kulturfyren är kulturentreprenörerna, musiklärarna och körpedagogerna Marie Bejstam och Charlotte Rider.

Tillsammans har de lång och gedigen erfarenhet av att jobba både inom skolans värld och inom det fria kulturlivet med både egna verksamheter och körer samt som frilansande körpedagoger, dirigenter, kulturproducenter och fortbildare.

I 30 års tid har de även drivit varsin egen firma Marie Musik och Rider Music Productions.

Vi ser fram emot att höra från dig!

Charlotte Rider, ordf

Verksamhetsledare och kulturproducent

charlotte@kulturfyren.se
070-922 35 63

Marie Bejstam, VD

Verksamhetsledare och kulturproducent

marie@kulturfyren.se
073-909 11 06