BUS-Lätt: Sjunga med barn 7-12 år

metodik, repertoar, dirigering

I Sjunga med barn 7-12 år får du repertoartips, metodiktips och en god portion inspiration i hur du leder en barngrupp och planerar en repetition. Kursen behandlar ämnen som repertoar i olika genrer, dirigeringstekniker och metodik.

Plats: Kulturfyren Gamla Stan, Svartmangatan 6 G, 1tr, Stockholm

Kursledare: Musiklärarna och körpedagogerna Charlotte Rider och Marie Bejstam.

Kursansvariga för utbildningen och projektledare för hela BUS Academy-projektet är eldsjälarna Marie Bejstam och Charlotte Rider, båda musiklärare, körpedagoger, dirigenter och producenter. 2009 tilldelades de UNGiKÖRs nationella pris som Sveriges barn- och ungdomskörledare. De senaste tolv åren har de drivit den kreativa mötesplatsen och kulturhuset Kulturfyren nu i Gamla Stan, tidigare på Skeppsholmen.

De har tagit sig an visionen om att sjösätta Sveriges första och enda ettåriga barn- och ungdomskörledarutbildning BUS på Bromma Folkhögskola samt BUS-Lätt-kurserna på Kulturens Bildningsverksamhet.

Övrig info:
Efter varje genomgången kurs erhålls ett kursbevis med detaljerat kursinnehåll. För den som deltagit i samtliga kurser i alla delar utdelas ett BUS-Lätt-diplom. Utbildningsbeviset är av värde för dig som söker tjänster och uppdrag inom barn/ungdomskör-området i Sverige. I materialavgiften ingår frukt, macka, kaffe och te, förutom försäkring och material.

För frågor om kursen, kontakta kursansvarig och projektledare för BUS Academy:
Marie Bejstam på marie@busacademy.se eller 073-909 11 06

Bus Academy Körplantagen
DATUM & AVGIFT

15 – 16 mars 2025

3500 kr per kurs

Antal deltagare:

TILL ANMÄLAN

I samarbete med vårt stora nätverk av körledare och föreläsare runtom i Sverige, vill vi på Kulturfyren erbjuda både nya och erfarna ledare kurser för att stärka, bredda, fördjupa och utveckla körledarrollen. Vi vill ge verktyg till dem som strävar efter att bli bra och inspirerande ledare på alla områden; socialt, psykologiskt, sceniskt, musikaliskt och tekniskt.