BUS-Lätt: Sjunga med barn 7-12 år

I Sjunga med barn 7-12 år får du repertoartips, metodiktips och en god portion inspiration i hur du leder en barngrupp och planerar en repetition. Kursen behandlar ämnen som repertoar i olika genrer, dirigeringstekniker och metodik.

När: 16-17 mars 2024

Plats: Kulturfyren Gamla Stan, Svartmangatan 6 G, 1tr, Stockholm

Pris: 3 500 kr inkl moms (ledare hos Kulturens: 3 000 kr inkl moms)

Kursledare: Musiklärarna och körpedagogerna Charlotte Rider och Marie Bejstam.

Kursansvariga för utbildningen och projektledare för hela BUS Academy-projektet är eldsjälarna Marie Bejstam och Charlotte Rider, båda musiklärare, körpedagoger, dirigenter och producenter. 2009 tilldelades de UNGiKÖRs nationella pris som Sveriges barn- och ungdomskörledare. De senaste tolv åren har de drivit den kreativa mötesplatsen och kulturhuset Kulturfyren nu i Gamla Stan, tidigare på Skeppsholmen.

De har tagit sig an visionen om att sjösätta Sveriges första och enda ettåriga barn- och ungdomskörledarutbildning BUS på Bromma Folkhögskola samt BUS-Lätt-kurserna på Kulturens Bildningsverksamhet.

Mer info: www.kulturfyren.se

Övrig info:
Efter varje genomgången kurs erhålls ett kursbevis med detaljerat kursinnehåll. För den som deltagit i samtliga kurser i alla delar utdelas ett BUS-Lätt-diplom. Utbildningsbeviset är av värde för dig som söker tjänster och uppdrag inom barn/ungdomskör-området i Sverige.

Under kursen bjuds det på frukt, macka, kaffe och te.

För frågor om kursinnehåll, kontakta kursansvarig och projektledare för BUS Academy: Marie Bejstam på marie@busacademy.se eller 073-909 11 06

För frågor om anmälning, kontakta Kulturens verksamhetsutvecklare körsång: Gabriel Sjöwall på gabriel.sjowall@kulturens.se eller 070-755 23 30. Kontakta även Gabriel om du är körledare i en förening och vill inleda samarbete med Kulturens för att kunna ta del av subventioneringen för kursen.

Läs mer om våra andra kurser i BUS-Lätt-serien: https://www.kulturens.se/bus-latt/

DATUM & PRIS

16 – 17 mars 2024

3 500 kr inkl moms (ledare hos Kulturens: 3 000 kr inkl moms)

Antal deltagare:

TILL ANMÄLAN

I samarbete med vårt stora nätverk av körledare och föreläsare runtom i Sverige, vill vi på Kulturfyren erbjuda både nya och erfarna ledare kurser för att stärka, bredda, fördjupa och utveckla körledarrollen. Vi vill ge verktyg till dem som strävar efter att bli bra och inspirerande ledare på alla områden; socialt, psykologiskt, sceniskt, musikaliskt och tekniskt.