FramtidskorenFramtidskören – att höras och höra till!

Framtidskören, av och med vanliga skolbarn, är ett kultur- och konsertprojekt, som stärker barnens känsla av delaktighet i det nya svenska och mångkulturella kulturlivet samt i vår gemensamma huvudstad.

Framtidskörens Community kan du följa oss via bilder, filmer och kommentarer från elever, lärare, rektorer och projektledare m fl.

Välkomna att delta i Framtidskören med din skolklass år 3-5!

Här lär vi med alla sinnen!

Vi lär oss om oss själva, varandra, Stockholm, världen, musik, instrument, vatten, språk, bilder och mycket mer.

Två dagar är klasserna med oss på vackra Skeppsholmen, varifrån man upplever hela innerstaden. En dag har vi “storsång” på Musikaliska (Nybrokajen 11) med alla 150 barn som ingår i en konsertgrupp. Däremellan övas det flitigt på respektive skola. Vi jobbar via alla sinnen med sånger från hela världen och gemensamt arbetar vi fram en konsert med ny repertoar av sånger och koreografi tillsammans med professionella världsmusiker.

Anmäl din klass via Länsmusiken!


Sameradion med Hálgu som var på MR-dagarna i Umeå i mitten av november, 2014 och letade efter olika musikprojekt med mänskliga rättigheter i fokus.

I detta program träffas en körledare, en som jobbar för kvinnliga musiker och de använder musiken som vapen när de kämpar mot rasism.