Körläger

Körlägret var Skeppsholmslägrens första läger och har körts på Skeppsholmen varje år sedan 2011. I år är vi återigen på Skeppsholmens folkhögskola i den fina Segelsömmarsalen med utsikt mot vattnet, där det hela började.

Körlägret blandar olika genrer och stilar och låtvalet är roliga sånger som passar åldersgruppen 9-13 år. Pedagogerna jobbar lekfullt med musiken och är noga med att alla barn ska känna sig som en del av gruppen. Utöver massa sång så blir det även roliga lekar och pyssel på Skeppsholmens gräsmattor och bryggor. Körlägret får även träffa en konstpedagog på ArkDes museum och gör en skaparworkshop där de får använda händerna.

Lägret avslutas med en konsert där barnen visar upp för föräldrarna vad de jobbat med under veckan.

Körlägret kommer att ledas av fyra körledare som har studerat på BUS Academy.

BUS Academy är Sveriges enda barn- och ungdomskörledarutbildning. Den startades och drivs av Kulturfyren i samarbete med Bromma folkhögskola och Kulturens bildningsverksamhet. Under utbildningen övar studenterna på BUS Academy dagligen på allt som ingår i att leda barnkörer;

olika genrer och stilar, dirigering, gruppdynamik, konflikthantering mm. Flera av körledarna har utöver sin utbildning dessutom många års erfarenhet av att jobba med barngrupper i olika former. Tillsammans med körledarna finns även en handplockad och kompetent fritidsledare som ansvarar för fritidsaktiviteterna.

20 – 23 juni

9-13 år

Tid: 9.00-16.00

Pedagoger

Lisen, Ida, Elsa och Alma

Från vänster; Lisen Thersthol, Ida Skogwik, Elsa Sundin, Alma Engelbrecht

DATUM

20 – 23 juni 2022

KONTAKT

Elsa Sundin
070-780 14 90

PLATS

Skeppsholmens folkhögskola, Slupskjulsvägen 12, 111 49 Stockholm

Lägeravgift

De differentierade priserna är till för att barn med olika ekonomiska förutsättningar ska ha möjlighet att gå på Skeppsholmslägren.

Nedanför är en rekommendationsskala för lägeravgifterna. Vi ber er som har möjlighet att betala mer än rekommenderat att göra det, den egentliga kostnaden per barn/ läger är ca 2800 kr.

Skalan utgår från total hushållsinkomst brutto:

Kr/månRekommenderad lägeravgift/barn
> 60.000 kr2300 kr / barn
50-60.000 kr1900 kr / barn
40-50.000 kr1500 kr / barn
30-40.000 kr1000 kr / barn
< 30.000 kr500 kr / barn

Anmälan är bindande, men att vid uppvisande av läkarintyg vid sjukdom kan beloppet förutom 400 kr i administrationsavgift betalas tillbaka.

Sponsor

Ge alla barn samma chans!
Till nya vänner från nya områden
Till kulturell utveckling
Till något roligt att se fram emot på sommaren

Du kan göra skillnad för barn som annars inte har möjlighet!
(Produktionskostnad för lägren ligger på runt 3000 kr/barn)

Nu är lägret fullt