Körläger

Körlägret var Skeppsholmslägrens första läger och har körts på Skeppsholmen varje år sedan 2011. I år kommer vi vara tillbaka på Skeppsholmens folkhögskola i den fina Segelsömmarsalen med utsikt mot vattnet, där det hela började.

Körlägret blandar olika genrer och stilar och låtvalet är roliga sånger som passar åldersgruppen 9-13 år. Pedagogerna jobbar lekfullt med musiken och är noga med att alla barn ska känna sig som en del av gruppen. Utöver massa sång så blir det även roliga lekar och pyssel på Skeppsholmens gräsmattor och bryggor. Det blir även inspirationsbesök i Stockholm Toymuseums spännande underjordiska gångar samt en workshop med en konstpedagog.

Lägret avslutas med en konsert där barnen visar upp för föräldrarna vad de jobbat med under veckan. Beroende på situation kan konserten komma att livestreamas.

I år kommer körlägret att ledas av BUS Academy’s alumner.
BUS Academy är Sveriges enda barn- och ungdomskörledar-utbildning. Den startades och drivs av Kulturfyren i samarbete med Bromma folkhögskola och Kulturens bildningsverksamhet. Under utbildningen övar studenterna på BUS Academy dagligen på allt som ingår i att leda barnkörer;
olika genrer och stilar, dirigering, gruppdynamik, konflikthantering mm. Flera av körledarna har utöver sin utbildning dessutom många års erfarenhet av att jobba med barngrupper i olika former.

Ledarna heter:

  • Elsa Sundin
  • Tove Nyquist
  • Theo Sanden
  • Selma Lunden
  • Teodor Wennö
  • Hugo Frimodig Södersten
  • Emelina Lindberg Palmenas
Årets körledare, här tillsammans med Kulturfyrens initiativtagare Charlotte Rider och Marie Bergstam.

 

14 – 17 juni

9-13 år

TILL ANMÄLAN

Pedagoger

DATUM

14 – 17 juni 2021

KONTAKT

Caroline Pehrson
070-780 14 90

PLATS

Skeppsholmens folkhögskola, Slupskjulsvägen 12, 111 49 Stockholm

Lägeravgift

De differentierade priserna är till för att barn med olika ekonomiska förutsättningar ska ha möjlighet att gå på Skeppsholmslägren.

Nedanför är en rekommendationsskala för lägeravgifterna. Vi ber er som har möjlighet att betala mer än rekommenderat att göra det, den egentliga kostnaden per barn/ läger är ca 2800 kr.

Skalan utgår från total hushållsinkomst brutto:

Kr/månRekommenderad lägeravgift/barn
> 60.000 kr2200 kr / barn
50-60.000 kr1800 kr / barn
40-50.000 kr1400 kr / barn
30-40.000 kr900 kr / barn
< 30.000 kr400 kr / barn

Om lägren måste ställas in på grund av pandemin så återbetalas anmälningsavgiften minus 200kr.