Konstläger

På konstlägret så leker vi med och utforskar olika konsttekniker. Allt från måleri, modellering, monotypi, skapande i tyger, tryck och mycket mer. Årets tema är en påbyggnad från förra årets tematik, men även en slags kontrast –

“En stad i en stad – Hur det yttre kan spegla det inre”.

Där kommer vi utforska parafraser genom att skapa arkitektur och invånare till ett gemensamt verk som ska bli en stad. Tanken är att staden ska kunna vara till viss del interaktiv, men även fristående tankar kring tematiken.

Det finns även tid för lekar, pyssel och häng i skuggan på Skeppsholmens många gräsmattor och bryggor. Lägret avslutas med ett vernissage där vi visar upp allt vi skapat under veckan och där även besökare från museerna kommer att kunna ta del av barnens skapelser.

Plats: ArkDes, Skeppsholmen https://arkdes.se/

Tid: ca 9.00-15.30

Lägret leds av två erfarna pedagoger som håller i trådarna för just det här lägret, utöver dem härliga och engagerade fritidsledare.

Skeppsholmslägret sker i samarbete med ArkDes som bjuder på lokal, visning och workshop.

Datum för 2024 kommer

9-13 år

Tid: 9.00-15.30

Lägret är nu fullsatt

Pedagoger

Susanna Blomé

Susanna Blomé, museipedagog och VR-producent som just nu jobbar som antikvarie på Eskilstuna stadsmuseum. Arbetar praktiskt och digitalt med rumslig gestaltning i utställningar och 360-reportage.

Christoffer Svärd

Mångfacetterad, examinerad, behörig och engagerad konstpedagog samt bildlärare.
Aktivt frilansande illustratör och formgivare. Jobbar inkluderande med ett flertal integrerande ingångar i varje projekt – Älskar processer och vill gärna vara en del av flera samtidigt!

DATUM

Datum för 2024 kommer

KONTAKT

Gunilla Palmér

PLATS

Arkdes, Exercisplan 4, Skeppsholmen, Stockholm

Lägeravgift

De differentierade priserna är till för att barn med olika ekonomiska förutsättningar ska ha möjlighet att gå på Skeppsholmslägren.

Nedanför är en rekommendationsskala för lägeravgifterna. Vi ber er som har möjlighet att betala mer än rekommenderat att göra det, den egentliga kostnaden per barn/ läger är ca 3200 kr.

Skalan utgår från total hushållsinkomst brutto:

Kr/månRekommenderad lägeravgift/barn
> 60.000 kr2400 kr / barn
50-60.000 kr1950 kr / barn
<30-50.000 kr1600 kr / barn

Anmälan är bindande, men att vid uppvisande av läkarintyg vid sjukdom kan beloppet förutom 400 kr i administrationsavgift betalas tillbaka.

Sponsor

Ge alla barn samma chans!
Till nya vänner från nya områden
Till kulturell utveckling
Till något roligt att se fram emot på sommaren

Du kan göra skillnad för barn som annars inte har möjlighet!
(Produktionskostnad för lägren ligger på runt 3200 kr/barn)