Friluftsläger 2

Årets båda friluftsläger kommer vara ute i magiskt vackra Sillvik i Botkyrka kommun. Sillviks sommarhem vid Mälarens strand är omgärdat av bokskog med klätterklippor och badmöjligheter. Första dagen bygger vi tillsammans upp campet med pinnar, rep och presenningar, sen kommer dagarna bestå av många roliga friluftsaktiviteter såsom klättring, paddling, bad, täljning, utforskande av området, lekar mm. Det kommer även finnas tid till att chilla i skuggan med en serietidning eller leka maffia, gå på slackline och måla t-shirts.

Alla ledare på friluftslägren har stor vana vid både barnpedagogik och friluftsaktiviteter och är superpeppade på att köra igång ännu en lägersommar med barn från alla delar av stan.

Plats: Sillvik, Botkyrka https://sillviksvanner.se/
Tid: ca 9.00-16.00

Buss hämtar innan och lämnar efteråt i Liljeholmen och i Norsborg, mer info om exakta platser och tider kommer när lägret närmar sig.

Lägret leds av två erfarna pedagoger som håller i trådarna för just det här lägret, utöver dem kommer även tre till handplockade lägerledare att vara med.

Datum för 2024 kommer

9-13 år

Tid: 9.00-16.00

Lägret är nu fullsatt

Pedagoger

Pepule Brodrej

Jag heter Pepule och har jobbat som lägerledare i många år. Jag har själv varit deltagare på olika kollon och läger i mitt liv och det var där jag för första gången fick testa på många av de saker som jag älskar att göra idag. T ex. att paddla, sitta vid en lägereld, klättra och vara i skogen. Jag tycker alla ska har rätt att känna sig som en del av naturen oavsett vart en bor eller kommer ifrån, alla har rätt att känna sig bekväma i och såklart ha respekt för skogen. Jag hoppas kunna peppa lägerdeltagare att upptäcka allt roligt en kan göra i naturen! Jag har studerat sociologi med inriktning på genusvetenskap och läser nu en master i ledarskap och ledning vid kris och säkerhet, jag jobbar som administratör och ledare för barnklättring på ett klättergym.

Björn Erlandsson Scharp

Hej! Jag heter Björn och är 26 år, jag är född och uppvuxen på Gotland. På vintrarna jobbar jag som skidlärare med barn och ungdomar i alla åldrar. Under den varmare delen av året vistas jag gärna utomhus för att tälta och klättra i berg.

Jag har gått en 1.5 år lång turismutbildning samt 1-årig högre utbildning till skidlärare. Jag tycker det är extra kul att jobba med barn och unga, det ger verkligen perspektiv på livet och en får leka & ha kul på samma gång! Allt från att förlora mot sina lägerbarn i vattenkrig till att få höra att någons favoritfärg är mjukglass gör att jag inte kan tänka mig något roligare jobb.

DATUM

Datum för 2024 kommer

KONTAKT

Gunilla Palmér

PLATS

SILLVIK, STUREHOV, 145 90 Botkyrka

Lägeravgift

De differentierade priserna är till för att barn med olika ekonomiska förutsättningar ska ha möjlighet att gå på Skeppsholmslägren.

Nedanför är en rekommendationsskala för lägeravgifterna. Vi ber er som har möjlighet att betala mer än rekommenderat att göra det, den egentliga kostnaden per barn/ läger är ca 3200 kr.

Skalan utgår från total hushållsinkomst brutto:

Kr/månRekommenderad lägeravgift/barn
> 60.000 kr2400 kr / barn
50-60.000 kr1950 kr / barn
40-50.000 kr1600 kr / barn
30-40.000 kr1100 kr / barn
< 30.000 kr500 kr / barn

Anmälan är bindande, men att vid uppvisande av läkarintyg vid sjukdom kan beloppet förutom 400 kr i administrationsavgift betalas tillbaka.

Sponsor

Ge alla barn samma chans!
Till nya vänner från nya områden
Till kulturell utveckling
Till något roligt att se fram emot på sommaren

Du kan göra skillnad för barn som annars inte har möjlighet!
(Produktionskostnad för lägren ligger på runt 3200 kr/barn)