Friluftsläger 1

Årets båda friluftsläger kommer vara ute i vackra magiskt vackra Sillvik i Botkyrka kommun. Sillvik är ett gammalt pensionat vid Mälarens strand omgärdat av bokskog med klätterklippor och badmöjligheter. Första dagen bygger vi tillsammans upp campet med pinnar, rep och presenningar, sen kommer dagarna bestå av många roliga friluftsaktiviteter så som klättring, paddling, bad, täljning, utforskande av området, lekar mm. Det kommer även finnas tid till att chilla i skuggan med en serietidning eller leka maffia, gå på slackline och måla t-shirts.

Alla ledare på friluftslägren har stor vana vid både barnpedagogik och friluftsaktiviteter och är superpeppade på att köra igång ännu en lägersommar med barn från alla delar av stan.

Hämtning och lämning av barn:

Det finns flera alternativ för hämtning och lämning av barn:

  1. Hämta och lämna ditt barn på Sillvik.
  2. Hämta och lämna ditt barn vid Slussen där vi kommer ha ledare som åker tunnelbana  tillsammans med barnen till Norsborg varifrån vi kommer åka en buss som vi hyr.
  3. Lämna ditt barn i Norsborg där ledare möter upp och åker tillsammans sista biten med den hyrda bussen. Bussresan från Norsborg tar 12 min.

Specifika tider för upphämtning och avlämning av barnen på de olika platserna kommer senare.

Tips för er som vill lämna och/eller hämta barnen vid Sillvik är att Sturehofs Slott ligger precis bredvid och är ett trevligt utflyktsmål med trädgårdscafé.

Lägret leds av två erfarna pedagoger som håller i trådarna för just det här lägret, utöver dem kommer även tre till handplockade lägerledare att vara med.

14 – 17 juni

9-13 år

TILL ANMÄLAN

Pedagoger

Pepule Brodre

Jag heter Pepule och har jobbat som lägerledare i många år. Jag har själv varit deltagare på olika kollon och läger i mitt liv och det var där jag för första gången fick testa på många av de saker som jag älskar att göra nu, t ex. att paddla, sitta vid en lägereld, klättra och vara i skogen. Jag tycker alla ska har rätt att känna sig som en del av naturen oavsett vart en bor eller kommer ifrån, alla har rätt att känna sig bekväma i och såklart ha respekt för skogen. Jag hoppas kunna peppa lägerdeltagare att upptäcka allt roligt en kan göra i naturen! Jag har studerat sociologi med inriktning på genusvetenskap och jag jobbar vanligtvis på ett kulturhus för ungdomar i Göteborg, där jag också bor.

Björn Erlandsson Scharp

Hej! Jag heter Björn och är 26 år, jag är född och uppvuxen på Gotland. På vintrarna jobbar jag som skidlärare med barn och ungdomar i alla åldrar. Under den varmare delen av året vistas jag gärna utomhus för att tälta och klättra i berg.

Jag har gått en 1.5 år lång turismutbildning samt 1-årig högre utbildning till skidlärare. Jag tycker det är extra kul att jobba med barn och unga, det ger verkligen perspektiv på livet och en får leka & ha kul på samma gång! Allt från att förlora mot sina lägerbarn i vattenkrig till att få höra att någons favoritfärg är mjukglass gör att jag inte kan tänka mig något roligare jobb.

DATUM

14 – 17 juni 2021

KONTAKT

Caroline Pehrson
070-780 14 90

PLATS

SILLVIK, STUREHOV, 145 90 Botkyrka

Lägeravgift

De differentierade priserna är till för att barn med olika ekonomiska förutsättningar ska ha möjlighet att gå på Skeppsholmslägren.

Nedanför är en rekommendationsskala för lägeravgifterna. Vi ber er som har möjlighet att betala mer än rekommenderat att göra det, den egentliga kostnaden per barn/ läger är ca 2800 kr.

Skalan utgår från total hushållsinkomst brutto:

Kr/månRekommenderad lägeravgift/barn
> 60.000 kr2200 kr / barn
50-60.000 kr1800 kr / barn
40-50.000 kr1400 kr / barn
30-40.000 kr900 kr / barn
< 30.000 kr400 kr / barn

Om lägren måste ställas in på grund av pandemin så återbetalas anmälningsavgiften minus 200kr.