Om Kulturfyren

Kulturfyren är en kreativ mötesplats på Skeppsholmen, i hjärtat av Stockholm. I Kulturfyren möts amatörer och professionella kulturutövare i alla åldrar i olika sammanhang och i olika konstformer.

Kulturfyren, som grundades februari 2011, delar sin vision och verkar i nära samarbete med ”Eric Ericson International Choral Center” och ”Stiftelsen Carpe Vitam”.

Här vid kajen finner ni inspirerande lokaler (omgjorda industrilokaler) i skärgårdsmiljö, med utsikt över Nybroviken, Strandvägen och Djurgården. Kulturfyren är ett perfekt ställe för workshopdagar, repetitionsdagar, konferensdagar, fester och mindre konserter.

Förr gjordes minor i detta hus varför hela byggnaden, som uppfördes i slutet av 1800-talet, fortfarande heter Mindepartementet.

Huvudvisionerna för Kulturfyren är att:

      • Verka för kvalitativt kulturarbete med barn och ungdomar.  För barn anordnas bland annat konst- och musikläger, kurser och olika kulturprojekt för skolor.
      • Vara ett ”körhem” för svenskt och internationellt körliv som här kan hålla workshopdagar, kurser och mindre konserter.
      • Vara en kreativ mötesplats för olika konstformer och olika åldrar. Bland annat har vi ständigt pågående konstutställning med konst från hela världen.

Kreativa kulturentreprenörer ges genom det differentierade lokalpriset möjligheter att mitt i huvudstaden, i denna vackra miljö, förverkliga sina egna idéer och visioner.