Välkommen att hänga din konst på Kulturfyren!

På Kulturfyren finns möjlighet för dig som både ny och etablerad konstnär att ställa ut din konst. Här har allt från oljemålningar, fotografier, videoinstallationer och skulpturer till performancekonst visats upp och det är bara utställarens fantasi som sätter gränser.

Till våra lokaler kommer besökare av olika anledningar och det är en mötesplats för flera konstformer, därför är det också en bra plats att visa upp sin konst för en bred publik. Eftersom alla konstutställningar sker inom ramen för Kulturfyrens kulturaktiviteter, får du som konstnär/ideell förening ett kraftigt rabatterat pris när/om du ställer ut under söndagar-torsdagar.

Värdskap vid utställning

Som utställare är du din egen värd vid arrangemanget av vernissage och galleri. Du ansvarar själv för lås och larm, möblering samt städning. Självklart kan vi erbjuda personal som finns på plats mot en extra avgift.

Lokalerna Havet och Båtlåten

Havet ligger på bottenvåningen och är ca 70 kvm, här är det högt i tak och väggarna är stora. I foajén är det också högt i tak med generösa väggar och i cafédelen finns det också väggar att nyttja. På övervåningen finns Båtlåten på ca 45 kvm, här är det lägre i tak och färre väggar men från lokalen har man en fantastisk vy ut över kajen och viken.

Hängning av konst

På Kulturfyren ansvarar du som kund/utställare själv för hängning och nedtagning av din konst. Till din hjälp finns plan- och väggritningar på lokalerna så att du kan planera din utställning i förväg. I nästan samtliga utrymmen finns tavellister och det finns gott om både tavelkrokar och linor att låna.

Belysning

Nedervåningen är upplyst av allmänbelysning samt spotlights, övervåningen är upplyst av endast allmänbelysning.

Marknadsföring

Vi på Kulturfyren hjälper gärna till med marknadsföring av utställningar och evenemang som hålls i våra lokaler. Vi lägger upp evenemanget på vår hemsida och facebooksida samt informerar om det i våra nyhetsbrev. Finns det affischer sätter vi gärna upp dem i vårt affischskåp som finns på kajen utanför lokalen.

Studieförbundet Bilda

Kulturfyren samarbetar med Studieförbundet Bilda. Du som kund kan vara med och indirekt stödja våra kulturaktiviteter för barn och unga (bla Skeppsholmslägret) genom att rapportera ditt evenemang till Bilda.

Via Bilda blir ditt evenemang också marknadsfört i deras nätverk och behöver du hjälp med tryck av affischer så ordnar de även det. Kontaktuppgifter till Bilda får du genom Kulturfyren.

Dokumentation

Kulturfyren förbehåller sig rätten att själva dokumentera eller ta del av konstnärens egen dokumentation av eventet för allmän publicering i Kulturfyrens marknadföringssammanhang
(såsom t.ex. hemsida, Facebook och nyhetsbrev)

Lokalerna

I Kulturfyrens lokaler får enligt brandskyddsmyndigheten maximalt 150 personer vistas samtidigt.

Försäkring

Kulturfyrens försäkring täcker själva huset, dock ansvarar du som utställare/konstnär för att din egen konst är försäkrad. Du behöver också ha en ansvarförsäkring som täcker den verksamhet som genomförs i lokalen.

 

Kontakta oss för bokning / priser och andra frågor >>