Friluft

Friluftsläger 20-23 eller 27-30 juni, 2016

skeppsholmslagret2-2
På friluftslägret på Skeppsholmen strävar vi efter att vara ute och upptäcka närmiljön, naturen i och kring Stockholm bjuder på små och stora äventyr. Under fyra dagar blandar vi lek och upptäcksfärd, på land och på vatten och tränar oss i att väcka våra sinnen. Agendan för lägret sätter vi så sent som möjligt för att kunna fånga nuet på bästa sätt. Innehåll som finns med är täljning, vandring, barfota promenader, tysta stunder, dofta och lyssna på naturen.

Alla dagar börjar med att vi samlas på Skeppsholmen, någon dag kanske vi seglar, någon dag kan vi ta en vandring och upptäcka naturen i staden, någon dag kanske vi fokuserar på att tälja och rita och leka lekar på gräsmattorna kring Skeppsholmen. Vi är utomhus både i våra upptäckaraktiviteter och när vi äter, så ta med matsäck, vattenflaska, kläder för väder och lämna elektroniken hemma.

Samlingsplatsen varje morgon och eftermiddag är Skeppsholmens Folkhögskola. Tidsramarna är 9-16 varje lägerdag från måndag till torsdag. Förmiddagsfrukt och eftermiddagsfika bjuder vi på. En vattenflaska är bra att ha med som man kan fylla på under dagen.

I samarbete med Skeppsholmsgården. Fritidsledare är med från studieförbundet Bilda.

  • Ålder: 9-13 år
  • Antal platser kvar 20-23 juni:
  • Antal platser kvar 27-30 juni:
  • Kostnad: 1200 kr (inkl.moms) per barn och lägervecka
  • Ledare: Lotta Herzberg & Andreas Rindsäter
Tid: Tidsramarna är 9-16 varje lägerdag från måndag till torsdag.
Att ta med: Medtag egen lunch som kan förtäras utomhus .Förmiddagsfrukt och eftermiddagsfika bjuder vi på. En vattenflaska är bra att ha med som man kan fylla på under dagen.
lotta-hertzberg1Lotta Hertzberg, friluftsledare och hälsopedagog. Trivs bäst i enkelheten och stillheten, bortkopplad från telefoner, datorer och annat brus som stjäl uppmärksamheten från naturens ljud, ljus och dofter. Vill skapa möjligheter för barn (och vuxna) att upptäcka vad det innebär att vara ute, äta ute, göra ute, uppleva ute, tänka ute. Är helst ute på fritiden, älskar att vakna upp i sovsäcken nära ett vatten och sakta fylla kroppen med morgonens ljud.
Andreas Rindsäter är naturguiden som redan vid tolv års ålder valde att leva ute i naturen på egen hand. Det är där han alltid känt att han hör hemma. I naturen utforskar han vad människan egentligen är bortom kultur och rationellt tänkande. Han vill hjälpa fler människor att hitta tillbaka till deras naturliga plats ute i skog och mark. Där kan ingen döma eller värdera deras tankar eller agerande. Det är där vi kan bli fria från de krav som arbete och samhället ställer på oss. Det är där kraven kan få blekna och leken kan komma tillbaka.

Anmälan till Extrainsatt Friluftsläger 20-23 juni, 2016

Anmälan till Friluftsläger 27-30 juni, 2016

Sponsorer:
Jacob Wallenberg Stiftelsen, Särskilda Fonden
Stiftelsen Carpe Vitam
Samarbetspartners:
Skeppsholmsgården
Studieförbundet Bilda (samarrangör)

Lämna en kommentar