Konst

Konstläger 27-30 juni, 2016

skeppsholmslagret2-2Konstlägret håller till på Kulturfyren, Slupskjulsvägen 26A på Skeppsholmen.

Konst och bild skulle kunna sägas vara ett slags berättande. Med eller utan ord. Under konstlägret vill vi ge möjligheten att få en djupare förståelse för skapandeprocesser, hur konstnärer och kreatörer kan arbeta samt vilken historia som vi själva vill berätta. I tex en målning, en animation, en skulptur eller en “art performance”.

Med avstamp och inspiration från aktuell utställning på ModernaMuseet jobbar vi lekfullt och testar på olika uttryck och tekniker. Veckan avslutas med en utställning och vernissage där vänner och familj får ta del av resultaten av vårt utforskande skapande.

Vi som leder Konstlägret är Maria Nordheden Gard (animation/stop-motion teknik) och Jessica Eldenstjärna (måleri/teckning/skulptur/performance) i samarbete med Moderna Museet och Edsviks Konsthall.

Fritidsledare från studieförbundet Bilda leder rastverksamheten och hjälper till under veckans gång.

Varmt välkomna!

  • Ålder: 9-13 år
  • Antal platser kvar:
  • Kostnad: 1200 kr (inkl.moms) per barn och lägervecka
  • Ledare: Maria Nordheden Gard & Jessica Eldenstjärna
Tid:Tidsramarna är 9-16 varje lägerdag från måndag till torsdag.
Att ta med: Medtag egen lunch.Förmiddagsfrukt och eftermiddagsfika bjuder vi på. En vattenflaska är bra att ha med som man kan fylla på under dagen
Maria-Nordheden-GardMaria Nordheden Gard är bild- och mediepedagog och jobbar till vardags på Freinetskolan Kastanjen i norra Botkyrka. I sin verksamhet arbetar hon mycket med animation, som ett sätt för barn och ungdomar att berätta historier, upptäcka sin omvärld, och uttrycka sig själva. Hon har bland annat samarbetat med Unga Klara och med Film Stockholm i olika animationsprojekt.
jessica-eldenstjarnaJessica Eldenstjärna, född i Värmland men boende i Stockholm är verksam konstnär, illustratör, och jobbar som konstpedagog. Att träda in i skapande eller i en bildupplevelse är för Jessica att träda in i en del av sig själv. Där kan tex slumrande talanger upptäckas eller outtryckta känslor få en röst. Hon jobbar med barn från 2-18 år på Moderna Museet och har även jobbat på Millesgården och i andra sammanhang. Hon leder också skapandekurser för vuxna. Som konstnär förmedlar Jessica en känsla av att dröm och verklighet flyter samman, man kan se hennes konstverk och illustrationer på www.jessicaeldenstjarna.se

Anmälan till Konstläger 27-30 juni, 2016

Sponsorer:
Jacob Wallenberg Stiftelsen, Särskilda Fonden
Stiftelsen Carpe Vitam
Samarbetspartners:
Skeppsholmsgården
Studieförbundet Bilda (samarrangör)

Lämna en kommentar